Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Οι Έλληνες ξέρουν να λένε ΟΧΙ και αυτό ας το ακούσουν και οι "πολιτικοί" της χώρας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ...



Πριν από λίγες ημέρες, το Έθνος μας, 
γιόρτασε την επέτειο του ΟΧΙ.

Ένα ΌΧΙ το οποίο αυθόρμητα ως αστραπιαία εντολή του Ελληνικού εγκεφάλου, ξεπρόβαλε σύσσωμο από όλη την Ελλάδα, μέσω των γερασμένων πνευμόνων του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά.

  • Μια Ελλάδα ρημαγμένη από φτώχεια και αδικίες των γειτόνων της, Μια Ελλάδα μικρή και με σχεδόν ανύπαρκτο οπλοστάσιο,
  • Μια Ελλάδα με ανθρώπους σκελετωμένους από τις κακουχίες,
  • Μια Ελλάδα η οποία προσπαθούσε να κλείσει τις πληγές της,
  •  

Αυτή η Ελλάδα και αυτοί οι Έλληνες τόλμησαν να αντισταθούν στην Γερμανική Λαίλαπα, η οποία ούτε καν καταδέχτηκε να έρθει εκείνη να ζητήσει την παράδοση της χώρας μας, αλλά έστειλε αντιπροσώπους τον τότε σύμμαχό της την Ιταλία.

Η Γερμανία μέσω της Ιταλίας, στις 28 Οκτωβρίου του 1940 κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και δια του Ιταλού Πρέσβη στην Αθήνα Γκράτσι, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, σχετικό τελεσίγραφο, απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του ελλαδικού χώρου (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Ο Ιωάννης Μεταξάς, αφού ανάγνωσε το τελεσίγραφο με προσοχή, απλά απάντησε στον Ιταλό Πρέσβη στην Γαλλική, μιας και τότε αυτή ήταν η επίσημη διπλωματική γλώσσα, «Alors, cest la guerre», δηλαδή «Λοιπόν, έχουμε πόλεμο».

Αξιοσημείωτο είναι το παρακάτω απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Γκράτσι, του τότε Ιταλού Πρέσβη στην Αθήνα:

«Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως»

Δύο ώρες μετά το παραπάνω γεγονός, ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος με εισβολή ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο και ως εκ τούτου, η Ελλάδα, αμυνόμενη πλέον, ενεπλάκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.





Αξίζει όμως να αναφέρουμε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα εν τέλει η Γερμανία να χάσει τον πόλεμο, μιας και η Ελλάδα ήταν η αιτία που τους καθυστέρησε μήνες ολόκληρους με αποτέλεσμα να αναγκασθούν να πολεμήσουν τους Ρώσους σε βαθύ χειμώνα, κάτι το οποίο ουσιαστικά ήταν η αρχή του τέλους για τον Γερμανικό Στρατό.







Ημέρες Αντίστασης ανά Χώρα
Ελλάδα 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Τσεχοσλοβακία 0 μέρες
Λουξεμβούργο 0 μέρες
Δανία 0 μέρες

Σημειώνουμε πως οι Δανοί παραδόθηκαν σε ένα μοτοσικλετιστή του Χίτλερ, ο οποίος μετέφερε στο Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για παράδοση της Δανίας. Μάλιστα δώσανε και το στέμμα του βασιλιά στο μοτοσικλετιστή να το παραδώσει στον Χίτλερ. 

Ανθρώπινες απώλειες
Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά τη διάρκεια των 219 ημερών στους 13.676. Κατά τη διάρκεια της τετραπλής κατοχής οι Αλβανοί εκτέλεσαν 1.165, οι Ιταλοί 8.000,οι Βούλγαροι 25.000 και οι Γερμανοί 50.000 Έλληνες. 

Συνολικές απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού της κάθε χώρας (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες):
Ελλάδα 10% (750.000)
Σοβ. Ένωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2% (Η υπερδύναμη της εποχής)
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%
Η πιο δύσκολη λέξη είναι το ΟΧΙ.
 Τιμή και Δόξα στους Ήρωες.








Τι είπαν ξένοι για τους Έλληνες:











"Ο αγώνας της Ελλάδας και τα κατωρθώματά της δημιουργούν γι' αυτήν δικαιώματα αναμφισβήτητα ..."
Στρατηγός Ντε Γκολ

Το ακούτε βρε;;;; ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ!!!!!!!!!

"Η γενναιότητα και αποφασιστηκότητα των 
Ελληνικών στρατευμάτων κέρδισαν τον θαυμασμό των ελευθέρων λαών του κόσμου..."
"Αν το αποτυχόν, χάρη στη νικηφόρα αντίσταση της Ελλάδας, μεσογειακό σχέδιο του Χίτλερ πετύχαινε, η επίθεση της Γερμανίας εναντίον της Ρωσίας θα είχε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Οι ήρωες που έχουν βάψει με το αίμα τους την ιερή γη της Βορείας Ηπείρου, οι μαχητές της Πίνδου και οι άλλοι θα είναι οδηγοί μαζί με τους Μαραθωνομάχους, θα φωτίζουν ανά τους αιώνες την Οικουμένη."
Άντονυ Ίντεν, 21-3-1941

"Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα που καθένας από μας πρέπει ν' ακολουθήσει μέχρις ότου οι σφετεριστές της ελευθερίας, οπουδήποτε γης κι αν βρίσκονται, υποστούν τη δίκαιη καταδίκη τους..."
Φρ. Ρούζβελτ, Πρόεδρος των ΗΠΑ, 18-10-1942


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου