Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Για διαβάστε τι συμβαίνει τώρα στην Κύπρο!!! Αξίζει τον κόπο...

Ποιος θα το πίστευε!!! 


Κι όμως συμβαίνει ΤΩΡΑ!!! 


Ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης μέσα στην Ευρωζώνη και το Παγκόσμιο στερέωμα. 


Λοιπόν, η Γερμανική Πρεσβεία στη  Λευκωσία, ενημέρωσε το Προεδρικό Γραφείο ότι η Άγγελα Μέρκελ επιθυμεί ΑΜΕΣΑ να επισκεφθεί την Κύπρο.

Είναι γνωστό βέβαια ότι σε λίγες μέρες είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, κυρίου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. 


Η κυρία Μέρκελ λοιπόν, επιθυμεί άμεση συνάντηση πριν από τον Ρώσο Πρόεδρο!


Γιατί άραγε;


Έχει και συνέχεια ....


Με το που έγινε γνωστή η επιθυμία της κυρίας Μέρκελ, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να  τον δει πριν την κυρία Μέρκελ»!

Προχθές λοιπόν, ολοκληρώθηκε και η «έκτακτη» επίσκεψη του Λιβάνιου πρωθυπουργού. 



Τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο άραγε;

Πριν από όλα, πρέπει να σημειωθεί και το εξής:



Ο κ. Χριστόφιας ειδοποίησε τον  Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κύριο Μπαν Κι Μουν «ότι δεν έχει χρόνο να μεταβεί στην Νέα  Υόρκη γιατί πρέπει να παρευρεθεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ και αμέσως μετά, θα υποδεχθεί τον Σύριο ομόλογο του, Μπασιάρ Αλ Ασσαντ». 


Προηγήθηκε επείγουσα πρόσκληση του κυρίου Μπαν Κι Μουν προς την κυπριακή κυβέρνηση και την τουρκοκυπριακή  ηγεσία για τριμερή συνάντηση, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Τριάντα έξι χρόνια τώρα οι Κύπριοι χιλιοπαρακαλούσαν για μια τέτοια πρόσκληση. Και πανηγύριζαν όταν κάποιος Έλληνας αξιωματούχος  επισκεπτόταν την Λευκωσία. Σπανίως πήγαιναν στο  νησί αξιωματούχοι από άλλες χώρες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 



Και τώρα ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι πολύ... απασχολημένος... για να δει τον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.!!! 


Τι συμβαίνει λοιπόν;;;


ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:


Οι γεωτρήσεις έδειξαν πετρέλαιο στο Νησί και στην ευρύτερη περιοχή. Εξαιρετικά πολύ πετρέλαιο. Στα ανοικτά της Κύπρου με την Συρία, τον Λίβανο και την Αίγυπτο. Όμως το  μεγαλύτερο μέρος πέφτει εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας


Οι Ρώσοι, οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι δυνατοί «παίκτες» κάνουν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν συμφωνίες προς όφελος εταιριών της  χώρας τους. 


Γι'  αυτό και η κ. Μέρκελ βιάζεται να επισκεφθεί την Κύπρο. 


Φυσικά ο κύριος Χριστόφιας κατάλαβε που πάει το πράγμα και άνοιξε το παιχνίδι προς όφελος του Κυπριακού λαού φυσικά και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!


Εμέσως πλην σαφώς, είπε: Λύστε το Κυπριακό και εμείς είμαστε εδώ!

Πρώτη έσπευσε η Ρωσία και αμέσως μετά η Γερμανία, προκειμένου να λυθεί το Κυπριακό. Το γέλιο βέβαια πέφτει με την Αμερική, η οποία ουσιαστικά μέσω του Μπαν Κι Μουν προσπάθησε να προσεγγίσει την Κύπρο, αλλά έφαγε Μεγάληηηηηη Πόρτα από τον κύριο Χριστόφια, ο οποίος φυσικά είπε ότι δεν βιάζεται για την συνάντηση αυτή και φυσικά βάζει με πολύ ωραίο τρόπο τους όρους τους!



Ακόμα και ένας μικρός παίκτης, μπορεί να βάζει όρους.


Άραγε ο δικός μας τα βλέπει αυτά;


Μπαααα....προτιμάει να μοιράσει το Αιγαίο στα δύο με τα μεμέτια ...


Για την ιστορία και πολύ πριν συμβούν τα παραπάνω, πρέπει να θυμηθούμε πως 
η Κύπρος είναι υπό επιτήρηση λόγω υψηλού ελλείμματος και φυσικά η Κομισιόν έστειλε  ραβασάκι ότι «μέσα σε 3 χρόνια πρέπει να μειώσετε το έλλειμμα στο 3%». 


Η απάντηση στο παραπάνω ραβασάκι;;;;;


Η Λευκωσία απάντησε «εμείς είμαστε αριστερή κυβέρνηση και κάνουμε κοινωνική  πολιτική. Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε μισθούς και συντάξεις. Θα μειώσουμε το  έλλειμμα, αλλά σε 5 χρόνια». Και αμέσως ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα για όλους ύψους  300 ευρώ. Προφανώς για να τους σπάσει τα νεύρα. 


Εκνευρίστηκαν οι Βρυξέλλες που πήγαν να απειλήσουν με τις γνωστές κυρώσεις, για να πάρουν την αποθεωτική απάντηση «εάν μας πιέσετε, θα βάζουμε βέτο σε όποια απόφαση πάει να περάσει η Ε.Ε. μέχρι την Δευτέρα Παρουσία!!!». 


Φοβήθηκαν οι Βρυξέλλες ότι η «κομμουνιστική κυβέρνηση της  Κύπρου» δεν  το' χει και πολύ να αποφασίσει έξοδο από την ευρωζώνη και σιώπησαν. 


Αλήθεια, με τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο, τι γίνεται, θα μας ενημερώσει κανείς; 


Μπα... αφήστε κύριοι, θα μάθουμε μόνοι μας την αλήθεια...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου